De Valkuilen omzeilen (deel 1)


Photo by STIL on Unsplash

U hebt voornemens gemaakt en vervolgens een doel gesteld (zie onze eerdere bijdragen). Vol frisse moed bent u aan de gang gegaan en toch wordt de planning niet gehaald en loopt u achter op schema. Herkent u dat?

Laatst maakte ik een afspraak met een leverancier, hij zou iets voor mij uitzoeken. Ik mocht hem over twee weken, op vrijdag de 18e daarover bellen. “Fantastisch” zei ik “ik noteer het in mijn agenda, jij ook?” “Ja” zei hij. Toen vroeg ik hem voorzichtig wat hij dan noteerde en hij antwoordde “dat jij mij dan belt.” “Mooi” zei ik “en als ik dan bel heb je dan ook de informatie voor mij?” “Jazeker” zei hij. “Wanneer ga je dat dan uitzoeken? De meeste mensen noteren wel de deadline maar niet de actie in hun agenda…..” Hij lachte en zei dat hij dat dan al op maandag de 7e kon uitzoeken, hij had namelijk nog geen acties gepland op die dag, wel stonden er deadlines. “Waarom wil je dan dat ik je pas op de 18e bel?” We hebben afgesproken dat ik hem die maandag zou bellen.

Omzeil de valkuil:

Noteer de deadlines en plan de acties.

Deadlines kosten geen tijd, acties wel.

Zet alles wat tijd kost in uw agenda.


Volgende week deel 2!

Wim Buschman

Blog overzicht